Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

Introductie

Kantoorautomatisering in de cloud, operationele systemen (OT), mobiele en vaste telefonie, slimme apparaten, sensoren, RFID, Wifi en andere draadloze verbindingen. Een paar voorbeelden van Informatie- en Communicatie Technologie (ICT) die waarschijnlijk ook binnen uw organisatie wordt gebruikt. Telecom en IT-systemen zijn vaak aan elkaar en met het internet verbonden. Door de digitalisering kunnen organisaties niet zonder de onderliggende digitale infrastructuur. Maar wat zijn de gevolgen voor uw bedrijf of voor uw ketenpartners als een deel ervan uitvalt? Kunnen uw belangrijkste bedrijfsprocessen dan nog wel doorgaan? Is uw bedrijfsdata veilig? En bent u voldoende op uitval voorbereid, zodat uw organisatie niet helemaal stil komt te liggen bij uitval?

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) wil organisaties bewust maken van hun afhankelijkheid van telecom en IT en ze helpen zich beter voor te bereiden op uitval. Deze quickscan geeft u een indruk of uw organisatie goed is voorbereid op de gevolgen van uitval van telecom en IT. Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u een advies en concrete tips op basis van de door u gegeven antwoorden. Daarmee kunt u aan de slag om de kans op en gevolgen van uitval van uw digitale infrastructuur te beperken. Kortom, om te zorgen voor digitale continuïteit in uw organisatie.

Is dit onderwerp nieuw voor u? Bekijk dan eerst de korte video hieronder. Klik op de illustratie om de video te starten.

Doe de quickscan